Ekstrakt z mirry

Powrót do listy artykułów

Ekstrakt z mirry

2010-05-20

Mirra jest zastygniętą żywicą balsamowców – niewielkich drzew lub krzewów z gatunku  Commiphora. Występuje pod postacią czerwonawych bądź czerwono-brunatnych granulek lub nieregularnych bryłek o gorzkim smaku i świeżym, przyjemnym zapachu. Używano jej od starożytości jako leku na dolegliwości skórne i gastryczne oraz do aromaterapii. Działa antyseptycznie, silnie bakteriostatycznie i przeciwzapalnie, a także normalizuje pracę gruczołów łojowych i reguluje wydzielanie sebum 

Get the Flash Player to see this player.

Tylko w kosmetykach Iwostin

Woda termalna
z Iwonicza

Badania dowodzą, że woda termalna pozytywnie wpływa na odporność i elastyczność naskórka oraz ma wyjątkowe właściwości gojące. 

więcej