Mocznik

Powrót do listy artykułów

Mocznik

2010-05-20

Końcowy produkt przemiany białek i innych związków azotowych w organizmie. Stanowi 7% naturalnego czynnika nawilżającego (NMF). Intensywnie i długotrwale nawilża, działa przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie. Reguluje proces rogowacenia naskórka. Stosowany w kosmetyce w różnych stężeniach (nawet do 50%), wskazany zwłaszcza w chorobach z zaburzeniami rogowacenia i nadmierną suchością skóry.

Co wiemy o skórze?

więcej

Tylko w kosmetykach Iwostin

Woda termalna
z Iwonicza

Badania dowodzą, że woda termalna pozytywnie wpływa na odporność i elastyczność naskórka oraz ma wyjątkowe właściwości gojące. 

więcej