Triclosan

Powrót do listy artykułów

Triclosan

2010-05-20

Łagodny związek o właściwościach przeciwbakteryjnych. Inhibitor enzymów biorących udział w metabolizmie kwasu arachidowego, który ma miejsce podczas procesu zapalnego. Zmniejsza podrażnienia i reakcje alergiczne. Działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie. Ogranicza powstawanie wolnych rodników. 

Get the Flash Player to see this player.

Tylko w kosmetykach Iwostin

Woda termalna
z Iwonicza

Badania dowodzą, że woda termalna pozytywnie wpływa na odporność i elastyczność naskórka oraz ma wyjątkowe właściwości gojące. 

więcej