Alantoina

Alantoina

Substancja krystaliczna, pochodna mocznika. Występuje m.in. w korzeniach żywokostu i nasionach soi. Jest składnikiem wszystkich tkanek, w których odbywa się energiczny rozrost i podział komórek. Uważana jest za swoisty “pobudzacz” wzrostu komórek.
W medycynie używana jest jako składnik maści i zasypek stosowanych w leczeniu trudno gojących się uszkodzeń skóry.
Kosmetykom nadaje własności wygładzające i zmiękczające skórę, usuwające spękania i zgrubienia. Wykazuje także działanie łagodzące podrażnienia.

Get the Flash Player to see this player.

Tylko w kosmetykach Iwostin

Woda termalna
z Iwonicza

Badania dowodzą, że woda termalna pozytywnie wpływa na odporność i elastyczność naskórka oraz ma wyjątkowe właściwości gojące. 

więcej