Olej jojoba

Olej jojoba

Płynny wosk roślinny otrzymywany z nasion krzewu Simmondsia californica i S. chinensis. Całkowicie wchłania się w skórę, nie pozostawiając tłustej warstwy. Nadaje jej gładkość i miękkość. Ma właściwości natłuszczające i odżywcze. Działa nie tylko na powierzchni skóry, ale także przenika do jej głębszych warstw. Nawilża i zmiększa skórę poprzez podwójne działanie: tworzenie warstwy lipidowej, która znacznie zmiejsza utratę wody poprzez naskórek oraz poprzez dyfuzję w przestrzenie międzykomórkowe zrogowaciałej warstwy. Olej jojoba jest idealny do pielęgnacji wysuszonej, łuszczącej się skóry.

Get the Flash Player to see this player.

Tylko w kosmetykach Iwostin

Woda termalna
z Iwonicza

Badania dowodzą, że woda termalna pozytywnie wpływa na odporność i elastyczność naskórka oraz ma wyjątkowe właściwości gojące. 

więcej