Wyciąg z aloesu

Aloes zwyczajny

Działa przeciwzapalnie i hamuje rozwój bakterii. Aktywizuje układ odpornościowy i pomaga w utrzymaniu równowagi kwasowo-zasadowej. Łagodzi podrażnienia. Najpowszechniejszy gatunek aloesu uprawiany w celu uzyskania surowca do wytwarzania różnych produktów leczniczych i kosmetycznych. Jest najbogatszym roślinnym źródłem mukopolisacharydów. Znajduje zastosowanie w kosmetykach, dzięki zdolności przenikania w głąb skóry i regeneracji jej komórek. Wykazuje działanie antybakteryjne, antywiruowe,  a także przeciwzapalne i łagodzące. Aktywizuje układ odpornościowy i pomaga w utrzymaniu równowagi kwasowo-zasadowej.

Get the Flash Player to see this player.

Tylko w kosmetykach Iwostin

Woda termalna
z Iwonicza

Badania dowodzą, że woda termalna pozytywnie wpływa na odporność i elastyczność naskórka oraz ma wyjątkowe właściwości gojące. 

więcej